ekran: 6.39 inç amoled ekran, 2340 x 1080 piksel çözünürlük, ekran-kasa oranı %85.9, hdr10 desteği
işlemci: hisilicon kirin 980 işlemci
ram: 6gb / 8gb ram
depolama: 128gb / 256gb dahili depolama, microsd kart desteği yok
kamera: arka kamera - 48 mp ana kamera, 16 mp ultra geniş açılı kamera, 2 mp derinlik algılama sensörü, ön kamera - 25 mp
batarya: 3,500 mah batarya, 40w hızlı şarj desteği, 15w kablosuz şarj desteği
işletim sistemi: android 9.0 pie tabanlı magic ui 2.1 arayüzü
diğer özellikler: parmak izi tarayıcısı ekran altında, yüz tanıma teknolojisi, nfc, usb type-c, çift sim kart desteği
kirin 980 işlemcisi, yüksek kapasiteli ram ve dahili depolama, yüksek kaliteli kameralar ve hızlı şarj özellikleri, cihazın performansını artırır. ayrıca, ekran-kasa oranı yüksek olan amoled ekranı ve ekran altı parmak izi tarayıcısı gibi özellikleri de kullanıcıların beğenisini kazanmaktadır.
0
0
0
7
1. öncelikle oracle vm virtualbox yazılımını indirin ve bilgisayarınıza kurun.
2. sanal makine oluşturmak için oracle vm virtualbox yazılımını açın ve "yeni" düğmesine tıklayın.
3. açılan pencerede, sanal makinenizin adını ve işletim sistemini seçin. örneğin; "windows 10" gibi bir ad seçebilir ve işletim sistemi olarak "windows" seçebilirsiniz.
4. ardından sanal makinenizin ne kadar ram ve depolama alanına ihtiyaç duyacağını belirleyin. bu ayarları değiştirmek için "bellek boyutu" ve "sabit disk boyutu" bölümlerine tıklayın.
5. sanal makinenize işletim sistemi kurmak için "optik disk" bölümünden "iso görüntüsü seç" seçeneğine tıklayın ve işletim sistemi dosyasını seçin.
6. son olarak, "yarat" düğmesine tıklayın ve sanal makineniz oluşturulacaktır.
7. sanal makinenizi başlatmak için, oluşturduğunuz sanal makineye tıklayın ve "başlat" düğmesine tıklayın. sanal makineniz açılacak ve işletim sistemi kurulumu başlayacaktır.
bu adımları takip ederek oracle vm virtualbox üzerine sanal makine kurulumu yapabilir ve farklı işletim sistemlerini aynı bilgisayar üzerinde çalıştırabilirsiniz.
0
1
eğitimini, çok büyük bir veri kümesindeki metinleri analiz ederek gerçekleştirir. bu sayede insanların farklı dillerdeki sorularına cevap verebilecek kadar geniş bir bilgi ve anlayışa sahiptir. yapay zeka teknolojileri kullanılarak, insanlarla gerçek zamanlı olarak konuşabilir ve doğal dil işleme yöntemleriyle metinleri anlayabilir.
chatgpt'nin kullanım alanı oldukça geniştir. örneğin; müşteri hizmetleri eğitim, sağlık, finans, teknoloji ve birçok diğer sektörde yardımcı olarak kullanılabilir. ayrıca kullanıcıların öğrenme süreçlerine de yardımcı olabilir.
0
0
snapdragon, android tabanlı mobil cihazlarda en çok kullanılan işlemci serilerinden biridir. ayrıca tabletler, akıllı saatler ve akıllı ev cihazları gibi diğer mobil cihazlarda da kullanılmaktadır. qualcomm, snapdragon işlemci serisini farklı seviyelerdeki cihazlar için özelleştirmektedir.
snapdragon işlemciler, bir dizi farklı özelliğe sahiptir. bunlardan bazıları şunlardır:
yüksek performans: snapdragon işlemciler, yüksek hızda çalışan işlemci çekirdekleri ve yüksek performanslı grafik işlemcileri sayesinde yüksek performans sunarlar.
enerji verimliliği: snapdragon işlemciler, enerji verimli tasarımları ile bilinirler. bu sayede, mobil cihazların daha uzun süre şarjda kalması sağlanır.
5g bağlantısı: qualcomm, snapdragon işlemci serisinde 5g bağlantısını destekleyen modelleri de piyasaya sürmektedir. bu sayede, mobil cihazlar yüksek hızda internet bağlantısı sağlayabilirler.
yapay zeka özellikleri: snapdragon işlemciler, yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi gelişmiş özellikleri de destekler.
entegre modüller: snapdragon işlemciler, entegre modem, bluetooth, wi-fi ve gps modülleri gibi birçok farklı özellikle birlikte gelir. bu, mobil cihazların daha küçük ve daha ince tasarımlarla üretilmesine olanak tanır.
qualcomm, snapdragon işlemcilerinin düzenli olarak güncellenmesi ve geliştirilmesi için çalışmaktadır. bu sayede, snapdragon işlemci serisi, mobil cihazlarda yüksek performans ve kullanıcı deneyimi sağlamaya devam etmektedir.
0
0
görsel
1
0
türkçesi ağ arayüz kartı'dır.
0
0
aşağıdaki adımlarla bir android webview uygulaması oluşturabilirsiniz;
android studio'yu açın ve yeni bir proje oluşturun.
proje oluşturulduktan sonra activity_main.xml dosyasını açın ve bir webview bileşeni ekleyin;
<webview
android:id="@+id/webview"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent" />
ardından, mainactivity.java dosyasını açın ve webview nesnesini tanımlayın:
private webview mwebview;
daha sonra, oncreate() metodunda webview nesnesine atama yapın ve web sayfasını yükleyin:
@override
protected void oncreate(bundle savedinstancestate) {
super.oncreate(savedinstancestate);
setcontentview(r.layout.activity_main);
mwebview = (webview) findviewbyid(r.id.webview);
mwebview.loadurl("http://www.yasirpro.com");
}
son olarak, manifest dosyasına internet izni ekleyin, böylece uygulama web sayfalarına erişebilir:
<uses-permission android:name="android.permission.internet" />
uygulamanızı çalıştırın ve web sayfasını görmek için uygulamayı açın.
yukarıdaki kod örneği, "http://www.yasirpro.com" adresindeki bir web sayfasını yükler. bunun yerine web tabanlı bir uygulamanız varsa bu uygulamanın url'sini kullanabilirsiniz.
ayrıca webview bileşeninin özelliklerini webchromeclient ve webviewclient sınıflarını kullanarak özelleştirebilirsiniz. örneğin webviewclient sınıfını kullanarak uygulamanızın webview bileşeninde açılan tüm linkleri uygulama içinde açmasını sağlayabilirsiniz.
bu adımlarla bir web sitesini veya web tabanlı bir uygulamayı android webview kullanarak mobil bir uygulamaya dönüştürebilirsiniz.
0
0
veritabanları, verilerin doğru ve tutarlı bir şekilde depolanmasını ve yönetilmesini sağlayarak veri bütünlüğünü korur. veritabanları, birçok kullanıcı tarafından eş zamanlı olarak erişilebilir olacak şekilde tasarlanabilir ve verilerin hızlı bir şekilde bulunması ve işlenmesi için özel olarak optimize edilir.
veritabanları, farklı türlerde verileri yönetmek için kullanılan farklı veritabanı türleriyle gelir. en yaygın veritabanı türü ilişkisel veritabanıdır ve genellikle sql (structured query language) adı verilen bir sorgulama dilini kullanır. ancak nesne yönelimli veritabanlar, belge tabanlı veritabanlar ve grafik tabanlı veritabanlar gibi farklı veritabanı türleri de mevcuttur.
0
0
raid 0: bu tür, verileri birden fazla disk sürücüsüne bölerek depolayan bir "striping" tekniği kullanır. raid 0, veri depolamada daha yüksek performans sağlar ancak herhangi bir veri koruması sağlamaz.
raid 1: bu tür, aynı verileri birden fazla disk sürücüsüne kopyalayan bir "mirroring" tekniği kullanır. raid 1, yedekleme amacıyla kullanılabilir ve veri kaybı riskini azaltır.
raid 5: bu tür, striping ve parite verileri kullanarak verileri birden fazla disk sürücüsüne dağıtır. raid 5, bir disk sürücüsünün arızalanması durumunda verilerin korunmasını sağlar.
raid 6: raid 5 gibi striping ve parite verileri kullanarak verileri birden fazla disk sürücüsüne dağıtır, ancak iki disk sürücüsünün aynı anda arızalanması durumunda verilerin korunmasını sağlar.
raid 10 (raid 1+0): bu tür, raid 1 ve raid 0'ın bir kombinasyonudur. raid 10, mirroring ve striping tekniklerini kullanarak yüksek performans ve yüksek veri koruması sağlar.
raid 50: bu tür, raid 5'in birden fazla disk sürücüsünü kullanarak yapılmış birkaç grubunu bir araya getirir. raid 50, raid 5'den daha yüksek performans sağlar ve raid 6 gibi bir disk sürücüsünün arızalanması durumunda verilerin korunmasını sağlar.
raid 60: bu tür, raid 6'nın birden fazla disk sürücüsünü kullanarak yapılmış birkaç grubunu bir araya getirir. raid 60, raid 6'dan daha yüksek performans sağlar ve iki disk sürücüsünün aynı anda arızalanması durumunda verilerin korunmasını sağlar.
her raid türü, farklı bir amaç için tasarlanmıştır. örneğin raid 0 yüksek performanslı uygulamalar için uygundurken, raid 1 yedekleme ve veri koruması için daha uygundur.
0
0